Balansworkshop

De interactieve balansworkshop behandelt in anderhalf uur het begrip balans en alles wat hier op van invloed is. Deelnemers creëren meer bewustzijn over wat ze kunnen doen om hun eigen mentale balans te versterken, zodat er een beter evenwicht ontstaat tussen hun ‘draagkracht’ en ‘draaglast’ en daardoor ook een beter evenwicht tussen werk en privé. 

 

Een goede balans of anders gezegd een goed evenwicht tussen ‘draagkracht’ en ‘draaglast’ is voor iedereen belangrijk. In het kader van preventie-burn-out is het ook voor “gezonde” mensen nuttig om alert te blijven op hun eigen gezonde mentale balans. Niet iedereen heeft de motivatie, ruimte en rust om deel te nemen aan een intensievere training. En ook voor mensen die goed functioneren is dat niet altijd nodig. Met behulp van deze korte en effectieve workshop kunnen zij op een efficiënte manier bewust gemaakt worden van het belang van een goede balans en kunnen zij na de workshop zelf hier meer aandacht voor blijven houden. 

BalansMakend biedt de anderhalf durende interactieve balansworkshop, waarbij deelnemers na de workshop nieuwe inzichten en tools hebben voor het verbeteren van hun eigen balans.  

 

Thema’s die in deze workshop aan bod komen zijn:

– balans en mentaal welbevinden

– draagkracht en draaglast

– het nut van luieren

– invloed van slaap, voeding en sport

– levenswaarden

– herkennen van stresssignalen

– praktische tips voor het verbeteren van de balans

De balansworkshop is voor elk werkend mens waardevol. Iedereen heeft nog wel wat te optimaliseren in zijn of haar (mentale)balans. 

 

Ook kan de workshop aangevraagd worden voor specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld voor jonge ouders, millennials, docenten, zorgprofessionals etc. De workshop wordt dan toegespitst op deze specifieke doelgroep.

 

Deze workshop is ideaal om in te bedden in vitaliteitsweken op de werkvloer. 

 

Aan de hand van een interactieve quiz doen de deelnemers kennis op over de relatie tussen balans en mentaal welbevinden, over of stress wel echt zo ongezond is, over de relatie tussen stress, balans en gezondheid, over het belang van luieren en over de invloed van slaap, voeding en sport op balans. 

 

Daarna gaan we in tweetallen op zoek naar geheimen voor een goede balans en krijgen deelnemers met behulp van interactieve kennisoverdracht zicht op wat balans nu eigenlijk precies betekent en wat het belang er van is. 

 

Met behulp van een waarden-en-levensgebieden oefening waarbij deelnemers zelf actief aan de slag gaan, krijgen zij meer inzicht hoe zij hun eigen mentale balans positief kunnen beïnvloeden.

 

Tot slot gaan de deelnemers de signalen van een disbalans ervaren tijdens de workshop en krijgen ze inzicht in gezonde en minder gezonde signalen. We sluiten af met praktische tips over hoe deelnemers hun eigen mentale balans kunnen optimaliseren. 

Data en tijden: 

Tijden: flexibel

Data: flexibel


Locatie: 

De workshop kan incompany verzorgd worden of online middels een webinar. 


Aantal deelnemers: 

Minimaal 4, maximaal 20

Voor deze workshop is de investering: € 750,- (exclusief van BTW)

Wat levert het volgen van deze workshop op? 

– Bewustzijn over het belang van een goede balans 

– Kennis en inzichten over factoren die van invloed zijn op een goede balans

– Praktische tips over het verbeteren van de eigen balans

– Deelnemers zijn na het volgen van de workshop alerter of het herkennen van disfunctionele stress signalen en meer gericht op het creëren van een goede balans. Dit verhoogt de kans op mentaal welbevinden en verlaagt de kans op het oplopen van een burn-out.

Workshop 'Slaap je Sterk'

Slapen is een fascinerend onderwerp. We doen het allemaal. Steeds meer onderzoek wijst het belang van een goede slaap aan. Goed slapen zorgt voor een mentale goede gezondheid en beter presteren. Aan de hand van nonnen, heliotropen en thermometers leer je in deze interactieve anderhalf uur durende workshop hoe je slaap effectiever in kunt zetten. 

 

Wie goed slaapt is gezonder, vrolijker en productiever. Helaas is goed slapen lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, zo’n tien procent van de mensen leidt aan slapeloosheid. Dat is jammer, want goed slapen voorkomt ziekteverzuim als gevolg van burnoutklachten, depressies en of angststoornissen.

 

Wanneer werknemers goed zouden slapen, zou dat de werkgever een kostenpost schelen van € 663,- tot € 2.323,- per persoon per jaar. Samen met de enorme winst in mentaal welbevinden voor werknemers alle reden om preventief aan de bel te trekken.

Deze interactieve en informatieve workshop geeft werknemers kennis over slaap, ontkracht tal van misvattingen over de slaap en mondt uit in praktische slaaptips, zodat werknemers thuis hun slaap kunnen verbeteren. De slaapworkshop kan toegespitst worden op specifieke wensen en/of onderwerpen die spelen binnen de organisatie. 

Deze workshop is bedoeld voor eenieder die graag wilt leren effectiever te slapen. Zowel werknemers met (milde)slaapklachten als zonder slaapklachten kunnen aan deze workshop meedoen. Ook kan de workshop toegespitst worden op specifieke doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die werken in nacht en-of ploegendiensten. 

Aan de hand van een interactieve quiz krijgen de deelnemers antwoord op de volgende vragen: Waarom hebben we eigenlijk slaap nodig en wat gebeurt er tijdens de slaap? Wat is de invloed van slaap op het functioneren tijdens de dag? En ook hoe is de dag van invloed op de slaap van de nacht? Hoe hangt slapen samen met (mentale gezondheid) en hoe kan het eigenlijk dat langdurige stress onze slaap verstoord? Veel mythen en fabels over de slaap worden ontkracht. Daarna gaan de deelnemers speeddaten en op zoek naar geheimen voor een goede slaap. Vervolgens worden de deelnemers aan de hand van de stellingen meegenomen in de fascinerende wereld van de slaap, waarbij de interactieve kennisoverdracht wordt afgewisseld met kleine plenaire doe-oefeningen. 

Data en tijden: 

Tijden: flexibel. De duur van de workshop is standaard anderhalf uur, maar kan op maat worden aangepast aan de behoefte.

 

Data: flexibel

 

 

Locatie: 

De workshop kan incompany verzorgd worden of online middels een webinar. 

 

 

Aantal deelnemers: 

Minimaal 4, maximaal 20

Voor deze workshop is de investering: € 750,- (exclusief BTW)

Wat levert het volgen van deze workshop op? 

– Bewustzijn over het belang van een goede slaap

– Kennis en inzichten over factoren die van invloed zijn op een goede slaap

– Praktische toepasbare tips over het verbeteren van de eigen slaap

– Deelnemers kunnen na het volgen van de workshop thuis aan de slag gaan om hun slaap te optimaliseren. 

– Indien werknemers een slaapprobleem hebben, is de kans groot dat ze na het volgen van deze workshop sneller individuele hulp zullen zoeken. voor hun slaapprobleem, omdat ze nu weten dat het oplosbaar is. Dit verhoogt de kans op mentaal welbevinden en verlaagt de kans op het oplopen van een burn-out.