Buitentraining

BalansMakend heeft positieve ervaringen met het geven van trainingen buiten in de natuur. Steeds meer onderzoeken laten positieve effecten van de natuur zien op onze mentale gezondheid. Natuur vermindert stress en helpt het brein te herstellen. Zo draagt natuur bij aan een toename van positieve gevoelens en energie en daarmee aan vitaliteit. Alle trainingen aangeboden door BalansMakend kunnen buiten in de natuur gegeven worden. 

Hoe werkt een buitentraining?

We verzamelen bij een locatie met facilitaire voorzieningen dichtbij de natuur. We starten de dag binnen met koffie en effectief kennismaken. Doe, denk- en reflectie-oefeningen voeren we zoveel mogelijk buiten in de natuur uit. We gebruiken symbolen vanuit de natuur om nieuwe inzichten te verwerven en om zaken beter voelbaar te maken. Zo kan een kruispunt van allerlei paden in het bos helpen inzichtelijk te krijgen welke richting iemand uit wil met betrekking tot een specifiek thema, of vertegenwoordigt een bepaalde boom de balans die iemand ervaart. Staat de boom kwiek overeind of knapt hij bijvoorbeeld wat naar beneden? De natuur helpt op deze manier om zaken beter voelbaar en inzichtelijk te maken: beide belangrijk om effectieve gedragsverandering te bewerkstelligen.

 

De lunch wordt verzorgd op de locatie. Verder kunnen we afhankelijk van behoeften en weersomstandigheden meer tijd binnen of buiten doorbrengen. Naast dat een buitentraining helpt om werknemers nieuwe inzichten op te laten doen en hun gedrag effectiever te leren inzetten, is het ook prettig en gezond een dag in zo’n fijne en rustgevende omgeving te zijn en weg te zijn van het beeldscherm. Dubbele winst dus!

Wil je graag meer informatie over een training buiten? Of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? We vertellen je er graag meer over.