Slaap je Sterk voor bedrijven

Raadsel: je bent er ongeveer een derde van je leven mee bezig, maar als het goed gaat juist helemaal niet. Bij bijna de helft van de Nederlanders gaat het lang niet altijd goed en door er geforceerd mee bezig te gaan, gaat het meestal juist slechter… We hebben het over slapen. Slapen is de enige vriend die niet komt als je hem roept.

 

De training ‘Slaap je Sterk’ behandelt in één dag alle belangrijke elementen die helpen bij het creëren van een gezonde slaap. Om zelfinzicht te creëren en de bewuste gedragsverandering tot stand te brengen, gaan deelnemers actief aan de slag met doe- en denkoefeningen. Hierbij is er veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers.

barbara-mulder-workshop-slaap-je-sterk

Slapen is een van de meest onderschatte en meest nodige bezigheden die er zijn! Samen met bewegen en voeding de belangrijkste elementen om gezond te blijven. Waarom leren we er niet over op school? Waarom wordt de kennis uit onderzoeken vooral verspreid onder wetenschappers, en komt deze maar mondjesmaat terecht bij de mensen, die het juist in de praktijk nodig hebben? En waarom trekken we pas aan de bel als slapen al lange tijd niet meer goed gaat? Daarom deze wake up call: wil je vitale medewerkers? Dan is het belangrijk om ook aandacht te schenken aan slaap!

BalansMakend verzorgt een inspirerende eendaagse training voor werknemers die 

hun slaap willen verbeteren en/of optimaliseren. Tijdens deze training wordt actief gewerkt door de deelnemers om slaap te verbeteren en stress te verminderen. 

 

Thema’s die uitvoerig worden meegenomen zijn: leefstijl, slaapgedrag, gedachten over slaap, zelfinzicht en ontspanning. Inzichten en vaardigheden die opgedaan worden, worden vertaald naar praktische handvatten voor thuis.

 

Omdat we maximaal met tien deelnemers zijn, is er veel persoonlijke ruimte en aandacht. Natuurlijk wordt ook de benodigde kennis mee gegeven: hoe werkt slapen, wat gebeurt er tijdens de slaap en hoe hangt slaap samen met stress en gezondheid? Zo zijn deelnemers na afloop helemaal up to date en uitgerust met een toolbox om hun eigen slaap te verbeteren.

Voor medewerkers die meer uit hun slaap willen halen en daarmee verbetering in hun dagelijks leven, in de vorm van meer energie, productiviteit, creativiteit en een betere stemming willen krijgen. Ook is deze training geschikt voor medewerkers met milde slaapklachten en die daar vanaf willen.

Tijdens deze eendaagse training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • slaapsystemen (waaronder biologische klok en slaapdruk)
 • samenhang tussen stress en slaap
 • vijf groepen van factoren die van invloed zijn op slaap
 • hoe gedachten je slaap kunnen verstoren of juist verbeteren.

 

Daarnaast hebben de deelnemers na deze trainingsdag ook inzicht in hun eigen:

 • slaappatroon
 • slaapgedrag
 • leefstijl
 • stressoren
 • manieren om te ontspannen
 • belemmerende gedachten over de slaap

 

Tot slot hebben deelnemers na deze training handvatten en een plan om:

 • hun eigen slaap, slaapgedrag en leefstijl te verbeteren
 • meer energiegevers te gaan inzetten (en minder energienemers)
 • ontspanningstechnieken toe te passen
 • constructiever en milder te kijken naar hun eigen slaap door meer reële slaap gedachten te ontwikkelen. 

 

Uiteraard wordt er op basis van individuele behoeften aandacht gegeven aan specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld het werken in wisseldiensten en/of nachtdiensten. 

Data en tijden: 

Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Data: stemmen we in onderling overleg af. 

 

Locatie: 

De locatie stemmen we af in overleg. De training kan incompany worden verzorgd. De ervaring leert dat het voor deelnemers prettig kan zijn om een dergelijke training juist op een externe locatie te organiseren (vlakbij de natuur), zodat ze letterlijk afstand kunnen nemen van hun werkplek. De externe locatie verzorgt BalansMakend in overleg met de opdrachtgever. 

 

Aantal deelnemers: 

Minimaal 4, maximaal 10

Voor deze training bestaande uit twee dagdelen is de investering: € 1.400,- (exclusief BTW – exclusief eventuele locatie kosten)

Wat levert het volgen van deze training op? 

 • Vrolijke werknemers die beter slapen en effectiever zijn.
 • Werknemers worden stressbestendiger doordat zij beter leren slapen.
 • Betere prestaties: werknemers zijn energieker en productiever op het werk, door verbetering in slaapkwaliteit.
 • Werknemers herkennen hun ontspannings- en stresssignalen, waardoor ze gericht blijven op een juiste balans hiertussen en de kans op uitval op het werk verlaagt.