Balansworkshop
De interactieve balansworkshop behandelt in anderhalf uur het begrip balans en alles wat hier op van invloed is. Deelnemers creëren meer bewustzijn over wat ze kunnen doen om hun eigen mentale balans te versterken, zodat er een beter evenwicht ontstaat tussen hun ‘draagkracht’ en ‘draaglast’ en daardoor ook een beter evenwicht tussen werk en privé.

Een goede balans of anders gezegd een goed evenwicht tussen ‘draagkracht’ en ‘draaglast’ is voor iedereen belangrijk. In het kader van preventie-burn-out is het ook voor “gezonde” mensen nuttig om alert te blijven op hun eigen gezonde mentale balans. Niet iedereen heeft de motivatie, ruimte en rust om deel te nemen aan een intensievere training. En ook voor mensen die goed functioneren is dat niet altijd nodig. Met behulp van deze korte en effectieve workshop kunnen zij op een efficiënte manier bewust gemaakt worden van het belang van een goede balans en kunnen zij na de workshop zelf hier meer aandacht voor blijven houden.
BalansMakend biedt de anderhalf durende interactieve balansworkshop, waarbij deelnemers na de workshop nieuwe inzichten en tools hebben voor het verbeteren van hun eigen balans.
Thema’s die in deze workshop aan bod komen zijn:
– balans en mentaal welbevinden
– draagkracht en draaglast
– het nut van luieren
– invloed van slaap, voeding en sport
– levenswaarden
– herkennen van stresssignalen
– praktische tips voor het verbeteren van de balans
De balansworkshop is voor elk werkend mens waardevol. Iedereen heeft nog wel wat te optimaliseren in zijn of haar (mentale)balans.
Ook kan de workshop aangevraagd worden voor specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld voor jonge ouders, millennials, docenten, zorgprofessionals etc. De workshop wordt dan toegespitst op deze specifieke doelgroep.
Deze workshop is ideaal om in te bedden in vitaliteitsweken op de werkvloer.
Aan de hand van een interactieve quiz doen de deelnemers kennis op over de relatie tussen balans en mentaal welbevinden, over of stress wel echt zo ongezond is, over de relatie tussen stress, balans en gezondheid, over het belang van luieren en over de invloed van slaap, voeding en sport op balans.
Daarna gaan we in tweetallen op zoek naar geheimen voor een goede balans en krijgen deelnemers met behulp van interactieve kennisoverdracht zicht op wat balans nu eigenlijk precies betekent en wat het belang er van is.
Met behulp van een waarden-en-levensgebieden oefening waarbij deelnemers zelf actief aan de slag gaan, krijgen zij meer inzicht hoe zij hun eigen mentale balans positief kunnen beïnvloeden.
Tot slot gaan de deelnemers de signalen van een disbalans ervaren tijdens de workshop en krijgen ze inzicht in gezonde en minder gezonde signalen. We sluiten af met praktische tips over hoe deelnemers hun eigen mentale balans kunnen optimaliseren.
Data en tijden:
Tijden: flexibel
Data: flexibel
Locatie:
De workshop kan incompany verzorgd worden of online middels een webinar.
Aantal deelnemers:
Minimaal 4, maximaal 20
Voor deze workshop is de investering: € 750,- (exclusief van BTW)
Wat levert het volgen van deze workshop op?
– Bewustzijn over het belang van een goede balans
– Kennis en inzichten over factoren die van invloed zijn op een goede balans
– Praktische tips over het verbeteren van de eigen balans
– Deelnemers zijn na het volgen van de workshop alerter of het herkennen van disfunctionele stress signalen en meer gericht op het creëren van een goede balans. Dit verhoogt de kans op mentaal welbevinden en verlaagt de kans op het oplopen van een burn-out.