pexels-karolina-grabowska-4239068 (002)

Kun jij gedachten lezen? Ik niet en dat zie ik als een geschenk!

Een tijdje terug zag ik een coachee die herstellende was van een burn-out. Nadat we haar conditie verbeterd hadden gingen we met haar belemmerende gedachten aan het werk. Ze zat namelijk erg vast in belemmerende gedachten. Zo durfde ze geen rust te pakken op de bank, wanneer de schoonmaakster in het huis bezig was. De schoonmaakster zou wel eens kunnen denken dat ze lui of verwend was. Herkenbaar? 

 

Dergelijke gedachten hebben we allemaal. Ik moet toegeven dat ook ik wat schroom voelde toen ik op maandagochtend stond te sporten achter de PC en de schoonmaakster mijn huis hard aan het poetsen was. Het voelde toch een beetje verwend. Gelukkig was ik me bewust van mijn gedachten en kon ik deze gedachte registreren, onderzoeken en bijstellen. Ik veranderde mijn negatieve gedachte naar een meer stimulerende gedachte. De schoonmaakster dacht vast niets en als ze al wat dacht zou ze ook kunnen denken, “nou die is lekker sportief”. En stel als het ergste zou gebeuren en ze zou de gedachte hebben waar ik bang voor was: “zie die dame is over het paard getild zijn, staat hier gewoon te sporten voor de lol terwijl ik hard aan het werk ben”. Zelfs dan maakt het eigenlijk niet uit. Want mijn leven verandert niet door gedachten van anderen. Iemand kan mij heel stom vinden, maar als ik het niet weet heb ik er ook geen last van. Pas wanneer iemand zich vervelend begint te gedragen, pas dan zal ik er last van krijgen. Het is een geschenk dat we geen gedachten kunnen lezen!! 

 

Gaandeweg begon mijn coachee te zien dat ook zij geen gedachten kon lezen. Met het fantastische resultaat dat zij rust durfde te nemen wanneer zij het nodig had, onafhankelijk van anderen. Herstellen is keihard werken. Misschien zelfs wel harder werken dan een huis poetsen.

Deel deze blog