pexels-pixabay-207697 (1)

Hoe ga jij met je slechte eigenschappen om?

Mijn vader zei vroeger tegen me; als je hoofd niet vast zat zou je hem nog vergeten. En het was waar. Ik kwam op tennisles zonder tennisracket, op trompetles met een vergeten trompet. Gelukkig stonden bij paardrijles de paarden al op de manege, kon ik die in ieder geval niet vergeten. Slechte eigenschappen, we hebben ze allemaal.

 

Bij mij is het dus vergeetachtigheid. Heel irritant. Ik zie nu precies hetzelfde gebeuren bij mijn zoontje, minimaal 1 per schoolweek komen we er achter dat we zijn school rugzakje zijn vergeten. En drie keer raden wie hem had gebracht die ochtend?  Arme zoon, hij moet het er maar mee doen die genen.

 

Gelukkig is het beter geworden met de jaren en vond ik steeds meer maniertjes om niet meer gehinderd te worden door mijn slechte eigenschap. En als ik er toch weer last van heb, zoals vanochtend met het vergeten rugzakje dan denk ik ach het kan erger. Even terug fietsen en niet mokken. Gelukkig heb ik genoeg goede eigenschappen die het compenseren. Dit hoort nu eenmaal ook een beetje bij me.

 

Ik ben benieuwd welke slechte eigenschappen jij hebt en hoe je hiermee om gaat? En of je het durft te delen op social media? Bewustzijn van je slechte eigenschappen kan je juist helpen hier beter mee om te gaan:)

Deel deze blog